2012-11-01

BMW atšaukia 45 tūkst. 7 serijos sedanų

7 serijos BMW sedanas
Gamintojo nuotr. / 7 serijos BMW sedanas

    

 
Vokiečiai paskelbė, kad atšaukia 45 tūkst. automobilių, kurie pagaminti nuo 2005-ųjų iki 2008-ųjų. Atšaukimo problema – blogai veikianti stovėjimo sistema (pavarų dėžės P pozicija).
Šis atšaukimas liečia automobilius, kurie parduoti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau tikėtina, kad ne vienas automobilis galėjo atkeliauti ir į Lietuvą. BMW skelbia, kad šio sedano problema susijusi su automatine pavarų dėže. Palikus automobilį stovėti, įjungus stovėjimo režimą, automobilis gali tiesiog nuriedėti.
Ši sistema automatiškai įjungia P poziciją, kuomet vairuotojas užgesina automobilį. Tačiau ji buvo montuojama tik į automobilius, kurie užvedami „Start/Stop“ mygtuku. Tačiau dėl blogai veikiančios programinės įrangos, vietoj P pozicijos, sistema gali įjungti N (neutralią pavarą).
Vairuotojai perspėjami, kad jeigu nori išvengti nemalonumų, dėl visa ko, pastatę automobilį turėtų įjungti stovėjimo stabdį. Apie kvietimą į remonto dirbtuves BMW automobilių savininkus įspės jau netrukus. Tačiau išspręsti problemą galės tik nuo kitų metų gegužės. Todėl vairuotojams tek šiek tiek palūkėti.


Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/gazas/naujoves/bmw-atsaukia-45-tukst-7-serijos-sedanu-219-269794#ixzz2AzGcmTvZ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą